Elipsa

_

Tatar z dyni

Tatar z dyni

Czas:
20 minut

Składniki:

0,5 porcji dyni (100 g)
0,5 szalotki (50 g)
1 ogórek konserwowy (50 g)
1 łyżka czarnych oliwek (15 g)
1 plaster cytryny (10 g)
2 łyżeczki natki pietruszki (12 g)
0,5 łyżki oleju rzepakowego (5 ml)
1 porcja BiotiC PRO (5 g)

Wartości odżywcze

Sposób przygotowania:

  1. Pokrój dynię, lekko posól, polej 1/2 łyżki oleju
  2. Piecz dynię około 30 minut w temperaturze 180 stopni
  3. Ostudzoną dynię posiekaj w drobną kostkę
  4. Pokrój drobno w kostkę oliwki i ogórki, posiekaj pietruszkę
  5. Wymieszaj pokrojone warzywa z solą, sokiem z cytryny, BiotiC PRO i pozostałym olejem
  6. Uformuj tatara na talerzu przy pomocy ringu

Zobacz także

Bananowy pudding chia z masłem orzechowym i malinami

Wrapy z sałaty z indykiem
Sernik jagodowy na zimno
Bioticpro

Kup BiotiC PRO
Dodawaj codziennie rano do śniadania. 
Sprawdź efekty po miesiącu.

Bioticpro

   

DLA MEDIÓW

  media@bioticpro.pl
  22 299 81 41
poniedziałek – piątek
w godzinach 9.00 – 17.00