Elipsa

_

Sernik jagodowy
na zimno

Sernik jagodowy na zimno​

Czas:
30 minut

Składniki na 12 porcji
(zjedz 1 porcję):

3 opakowania jogurtu naturalnego (1,5% tł.)
bez laktozy (600 g)
10 łyżek serka mascarpone (250 g)
3 garście jagód (150 g)
5 łyżek miodu pszczelego (120 g)
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego (3 g)
2 łyżki żelatyny (20 g)
20 herbatników bezglutenowych (140 g)
12 porcji BiotiC PRO (60 g)

Wartości odżywcze

Sposób przygotowania:

Masa jogurtowa:

  1. Żelatynę zalej 4 łyżkami wody i odstaw na 10 minut. Do miksera wrzuć ser ricotta lub mascarpone, miód, ekstrakt z wanilii i ucieraj przez 3 minuty, dodawaj po pół szklanki jogurtu, ciągle miksując
  2. Dodaj wyłuskane ziarenka z laski wanilii/cukier z wanilią.
  3. Namoczoną żelatynę wymieszaj z 1/3 szklanki gorącej wody, zmiksuj z masą, dodając żelatynę po jednej łyżce
  4. Do całości dodaj BiotiC PRO

Spód:

  1. W międzyczasie przygotuj spód rozkładając herbatniki w foremce
  2. Rozłóż herbatniki w foremce, zalej przygotowaną maską i odstaw na 3 godziny do lodówki, aż całość stężeje
  3. Na wierzchu gotowego ciasta ułóż jagody

Zobacz także

Tatar z dyni

Zielone smoothie ze szpinakiem i imbirem

Kokosowa czekoladka

Bioticpro

Kup BiotiC PRO
Dodawaj codziennie rano do śniadania. 
Sprawdź efekty po miesiącu.

Bioticpro

   

DLA MEDIÓW

  media@bioticpro.pl
  22 299 81 41
poniedziałek – piątek
w godzinach 9.00 – 17.00