Elipsa

_

Hummus z awokado

Hummus z awokado​

Czas:
15 minut

Składniki na 10 porcji
(zjedz 1 z 10 porcji):

10 łyżek ugotowanej ciecierzycy (200 g)
10 łyżeczek tahini (60 g)
0,3 awokado (40 g)
0,5 łyżeczki kminu rzymskiego (2 g)
1 ząbek czosnku (5 g)
2 łyżeczki pietruszki (12 g)
1 łyżka oleju sezamowego (6 ml)
1 łyżka soku z limonki (6 ml)
5 szczypt pieprzu czarnego (5 g)
3 szczypty soli (3 g)
4 porcje BiotiC PRO (20 g)

Wartości odżywcze

Sposób przygotowania:

  1. Zostaw ciecierzycę do namoczenia (najlepiej dzień wcześniej)
  2. Odsączoną ciecierzycę wrzuć do melaksera/ blendera. Dodaj kilka łyżek zalewy lub wody z gotowania ciecierzycy i zmiksuj składniki na pastę
  3. W międzyczasie dodawaj stopniowo pozostałe składniki: sok z cytryny, czosnek, pastę tahini, 2 szczypty soli, szczyptę pieprzu, awokado, pietruszkę, olej sezamowy lub oliwę oraz kumin
  4. Miksując stopniowo dodawaj zalewy do uzyskania odpowiedniej konsystencji pasty
  5. Po ostudzeniu dodaj BiotiC PRO

Zobacz także

Fit sałatka śledziowa z majonezem

Tatar z dyni

Zielone smoothie ze szpinakiem i imbirem
Bioticpro

Kup BiotiC PRO
Dodawaj codziennie rano do śniadania. 
Sprawdź efekty po miesiącu.

Bioticpro

   

DLA MEDIÓW

  media@bioticpro.pl
  22 299 81 41
poniedziałek – piątek
w godzinach 9.00 – 17.00