Elipsa

_

Czekoladowy budyń jaglany
z bananem

Czekoladowy budyń jaglany z bananem BiotiC PRO​

Czas:
15 minut

Składniki:

0,5 szklanki mleka bez laktozy 1,5% UHT (125 ml)
0,5 banana (60 g)
3 łyżki płatków jaglanych (30 g)
1 łyżka orzechów laskowych (15 g)
0,4 łyżki miodu pszczelego (18 g)
0,5 łyżeczki masła orzechowego (7,5 g)
1 łyżka kakao (proszek 11%) (10 g)
1 porcja BiotiC PRO (5 g)

Wartości odżywcze

Sposób przygotowania:

  1. Płatki zalej mlekiem (75 ml). Gotuj przez około 5 minut, aż wchłonie cały płyn
  2. Ugotowane płatki przenieś do malaksera, dodaj miód, banana, kakao i masło orzechowe
  3. Dokładnie zmiksuj składniki na gładką masę, stopniowo dodając pozostałą część mleka, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji
  4. Po ostygnięciu dodaj BiotiC PRO i ponownie zmiksuj
  5. Wyłóż do miseczek, udekoruj uprażonymi orzechami laskowymi

Zobacz także

Chuda kawa mrożona
Owocowe naleśniki z bananowym serkiem
Sałatka z quinoa i tymiankowym indykiem
Bioticpro

Kup BiotiC PRO
Dodawaj codziennie rano do śniadania. 
Sprawdź efekty po miesiącu.

Bioticpro

   

DLA MEDIÓW

  media@bioticpro.pl
  22 299 81 41
poniedziałek – piątek
w godzinach 9.00 – 17.00