Elipsa

_

Sałatka z quinoa
i tymiankowym indykiem

sałatka z quinoa i tymiankowym indykiem BiotiC PRO

Czas:
40 minut

Składniki:

0,5 cukinii (150 g)
0,2 opakowania mrożonej fasolki szparagowej (100 g)
3 pieczarki (50 g)
0,25 cebuli (25 g)
0,75 porcji mięsa z piersi indyka (75 g)
3 łyżki komosy ryżowej (Quinoa) (42 g)
1 łyżeczka oleju lnianego (5 g)
0,5 łyżki oliwy z oliwek (5 g)
0,5 łyżki orzechów włoskich (8 g)
1 łyżeczka natki pietruszki (6 g)
1 szczypta soli (1 g)
1 szczypta tymianku (1 g)
1 szczypta cząbru (1 g)
1 porcja BiotiC PRO (5 g)

Wartości odżywcze

Sposób przygotowania:

  1. Komosę ugotuj w lekko osolonej wodzie
  2. Ugotuj fasolkę
  3. Mięso pokrój w kostkę i skrop oliwą, dopraw przyprawami i odstaw na 15 minut
  4. Cukinię zetrzyj na wstążki lub pokrój w cienkie kawałki (według uznania)
  5. Na oliwie usmaż cebulę (około 1 minuty), następnie dodaj pokrojone pieczarki oraz cukinię. Przypraw do smaku i duś około 10 min
  6. W międzyczasie usmaż bez tłuszczu kawałki indyka na oddzielnej patelni
  7. Odsącz fasolkę i dodaj na patelnię razem z komosą. Wymieszaj składniki z indykiem
  8. Danie wyłóż na talerz. Wymieszaj z posiekanymi orzechami, olejem, BiotiC PRO i natką pietruszki

Zobacz także

Czekoladowy budyń jaglany z bananem

Jajka faszerowane awokado

Serek ze śliwkami

Bioticpro

Kup BiotiC PRO
Dodawaj codziennie rano do śniadania. 
Sprawdź efekty po miesiącu.

Bioticpro

   

DLA MEDIÓW

  media@bioticpro.pl
  22 299 81 41
poniedziałek – piątek
w godzinach 9.00 – 17.00