Elipsa

_

Jajka faszerowane awokado

Jajka faszerowane awokado​

Czas:
15 minut

Składniki:

2 jajka kurze (132 g)
0,3 awokado (47 g)
0,7 łyżeczki majonezu domowego z olejek rzepakowym (7 g)
0,7 łyżki soku z cytryny (4 ml)
2 listki świeżej bazylii (2 g)
1 łyżeczka szczypiorku (5 g)
1 porcja BiotiC PRO (5 g)

Wartości odżywcze

Sposób przygotowania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, zalej zimną wodą, obierz ze skorupek i pozostaw do ostudzenia
  2. Z jajek wytnij 1/3 część, robiąc nacięcie od góry, po ukosie (ma powstać rynienka). Wyciętą część posiekaj w kosteczkę. Pozostałą część zachowaj do wypełnienia farszem (możesz ściąć spód, gdyby jajko przewracało się na boki)
  3. Czosnek przeciśnij przez praskę i oprósz solą. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i pokrój je w kosteczkę
  4. Dodaj BiotiC PRO
  5. Oprósz solą, pieprzem, skrop sokiem z cytryny, wymieszaj z czosnkiem, posiekanymi jajkami, posiekanym szczypiorkiem i majonezem
  6. Farsz nałóż w wycięte części jajek, tak aby zmieściło się go jak najwięcej
  7. Jajka ułóż na półmisku. Udekoruj szczypiorkiem i majonezem

Zobacz także

Owocowe naleśniki z bananowym serkiem
Czekoladowy deser na bazie awokado

Jabłko z masłem orzechowym

Bioticpro

Kup BiotiC PRO
Dodawaj codziennie rano do śniadania. 
Sprawdź efekty po miesiącu.

Bioticpro

   

DLA MEDIÓW

  media@bioticpro.pl
  22 299 81 41
poniedziałek – piątek
w godzinach 9.00 – 17.00