_

Tarta wytrawna

Tarta wytrawna

Czas:
20 minut

Składniki na 6 porcji
(zjedz 1 porcję):

20 łyżek mąki orkiszowej (300 g)
1 szklanka jogurtu naturalnego 2% tłuszczu (250 g)
4 łyżki śmietany 12% (80 g)
3 jajka kurze (204 g)
3 pory (420 g)
1 awokado (140 g)
2 łyżki nasion słonecznika (20 g)
4 łyżki oleju rzepakowego (40 ml)
2 szczypty soli (3 g)
2 porcje BiotiC PRO (10 g)

Wartości odżywcze

Sposób przygotowania:

Ciasto:

  1. Wymieszaj ze sobą mąkę, 4 łyżki oleju, sól. Do składników dolewaj powoli wodę, wyrabiając ciasto, które powinno być gęste, elastyczne i nie powinno się lepić
  2. Wyłóż formę do tarty papierem do pieczenia lub posmaruj formę tłuszczem
  3. Przełóż ciasto do formy, zostawiając wysokie brzegi

Farsz:

  1. Pokrój drobno pory (użyj tylko białej części). Podsmaż na 1 łyżce oleju. Pokrój w paseczki awokado. Dodaj pieprz i sól do smaku
  2. Rozbij jajka z jogurtem. Dopraw przyprawami według uznania

Tarta:

  1. Nałóż na ciasto pory i przykryj je sosem jajeczno-jogurtowym. Posyp nasionami słonecznika
    Piecz w uprzednio nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 45 minut.
  2. Podawaj z kwaśną śmietaną wymieszaną z BiotiC PRO

Zobacz także

Czekoladowy deser na bazie awokado

Orzeźwiająca lemoniada

Smoothie kokosowy raj

Kup BiotiC PRO
Dodawaj codziennie rano do śniadania. 
Sprawdź efekty po miesiącu.

biotic-pro-logo-big-white

   

DLA MEDIÓW

  media@bioticpro.pl
  22 299 81 41
poniedziałek – piątek
w godzinach 9.00 – 17.00