Wymieszaj ze sobą mąkę, 4 łyżki oleju, sól. Do składników dolewaj powoli wodę, wyrabiając ciasto, które powinno być gęste, elastyczne i nie powinno się lepić
Wyłóż formę do tarty papierem do pieczenia lub posmaruj formę tłuszczem
Przełóż ciasto do formy, zostawiając wysokie brzegi
Farsz:
Pokrój drobno pory (użyj tylko białej części). Podsmaż na 1 łyżce oleju. Pokrój w paseczki awokado. Dodaj pieprz i sól do smaku
Rozbij jajka z jogurtem. Dopraw przyprawami według uznania
Tarta:
Nałóż na ciasto pory i przykryj je sosem jajeczno-jogurtowym. Posyp nasionami słonecznika Piecz w uprzednio nagrzanym piekarniku w 180 stopniach przez około 45 minut.
Podawaj z kwaśną śmietaną wymieszaną z BiotiC PRO
Zobacz także
Czekoladowy deser na bazie awokado
Orzeźwiająca lemoniada
Smoothie kokosowy raj
Kup BiotiC PRO Dodawaj codziennie rano do śniadania. Sprawdź efekty po miesiącu.